Your browser does not support JavaScript!

Donji Milanovac

Donji Milanovac
Donji Milanovac

Donji Milanovac je gradsko naselje u Srbiji, u opštini Majdanpek, u Borskom okrugu. Ovo mesto na samoj obali Dunava, neposredno u blizini veoma značajnog arheološkog nalazišta Lepenski Vir, koje je ujedno i centar Nacionalnog parka Đerdap. Ima tek nešto više od 3000 stanovnika.

Na desnoj obali Dunava, u Đerdapskoj klisuri, u središtu Nacionalnog parka Đerdap, smešten je Donji Milanovac na nadmorskoj visini od 75 metara. Na udaljenosti od oko 22 kilometra smešten je najbliži grad Majdanpek koji je ujedno sedište istoimene opštine. Po načinu postanka i izgledu Đerdapska klisura je kompozitna koja se sastoji iz četiri suženja – klisure i tri proširenja – kotline, i čine je: Gornja (Golubačka) klisura, Ljupkovska kotlina, klisura Gospođin vir, Donjemilanovačka kotlina, klisura Kazan (Veliki i Mali), Oršavska kotlina i Sipska klisura. Dunav u ovom delu svog toka pravi veliki „lakat“ u čijem se temenu nalazi Donjemilanovačka kotlina duga 19 kilometara. Tu je Dunav širok oko 1800 m, postojanog vodostaja i mirne površine (nema virova), tako da postoje izuzetne mogućnosti za one koji žele vožnju brodićem ili uživaju u sportovima na vodi. U Donjemilanovačkoj kotlini Đerdapskog jezera, nizvodno od samog grada, utiče velika pritoka, Porečka reka, na čijem je ušću, usled izdizanja nivoa vode, stvoren prostran i dubok zaliv.

Donji Milanovac
Donji Milanovac
Hotel Lepenski Vir
Hotel Lepenski Vir

Učesnici kampa smešteni su u Donjem Milanovcu u hotelu Lepenski Vir. Smeštaj je u komfornim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa terasom, kupatilom i televizorom. Ishrana je na bazi punog pansion, sa mogućnošću izbora jela po principu danas za sutra.

Hotel raspolaže sa 6 otvorenih košarkaških terena od kojih je jedan pokriven i moguće ga je koristiti u slučaju padavina. U nekin nepredviđenim vremenskim uslovima na raspolaganju je i sala koja se nalazi u samom mestu Donji Milanovac, a na 300 metara udaljenosti od hotela.

U sastavu hotela je i bazen koji je moguće, u saglasnosti sa programom rada i trenerima, koristiti neograničeno. SPA centar je jedna novina koja izuzetno doprinosi atraktivnosti i udobnosti boravku u hotelu Lepenski Vir. Polaznicima kampa je na raspolaganju i teretana, koje se takođe može koristiti neograničeno (u zavisnosti od programa rada i saglasnosti trenera).

Od ostalih sadržaja treba pomenuti različite zabavne sadržaje - kuglana, bilijar, stoni tenis. U slučaju potrebe moguće je koristiti i fudbalski teren i trim stazu.

Hotel Lepenski Vir
Hotel Lepenski Vir